Com bé sabeu, des del COAMB estem recolzant el col·lectiu d’ambientòlegs i ambientòlogues de la Generalitat que, aquest proper any 2019 podrien perdre les seves feines per la manca de reconeixement de la titulació. La problemàtica ve de lluny i, per explicar-la de manera entenedora aquest col·lectiu ha escrit un article al blog del COAMB.

En aquest article, ens expliquen el funcionament de l’Administració i l’efecte que podria tenir, no només en la vida dels professionals directament implicats, sinó en les polítiques ambientals de la Generalitat. En l’escrit, el col·lectiu també resumeix les seves reivindicacions:

  1. a) una solució a curt termini per als ambientòlegs/gues que fa anys que estem en aquesta situació: bloqueig de les places a les oposicions, llicenciatura de Ciències Ambientals com a requisit i no com a mèrit, vies de regularització dels interins de llarga durada.
  2. b) una solució a mig i llarg termini per a l’accés a la funció pública en unes condicions justes per als titulats en Ciències Ambientals i que s’adeqüi als coneixements, les capacitats i l’experiència rellevants per a realitzar les tasques relacionades amb el medi ambient: ja sigui a través d’un cos especial per als ambientòlegs o bé implementant l’àmbit funcional de ciències ambientals, en el marc de la reforma de la funció pública.

Llegeix l’article sencer aquí!