La correcta gestió i reciclatge dels bioresidus és la peça clau sense la qual serà impossible el compliment dels actuals objectius de recollida selectiva i reciclatge de les directives europees. Avui, per fer un pas endavant en la gestió dels residus orgànics com a recurs locals, és necessari abordar les possibilitats dels models descentralitzats de gestió dels bioresidus i capacitar les persones que els podran impulsar i fer funcionar.

En aquest context, l’Escola de Formació del COAMB, juntament amb Fertile Auro i amb la col·laboració de l’Agència de Residus i el Consell Comarcal de La Segarra organitza el curs Gestió descentralitzada de bioresidus mitjançant compostatge comunitari. Amb aquesta formació:

  • Oferirem als assistents una visió actual de l’estat de l’art en el maneig local i descentralitzat de bioresidus.
  • Identificarem les principals fonts de bioresidus en els municipis i les potencials sinèrgies entre elles.
  • Donarem a conèixer els diferents sistemes de compostatge domèstic, comunitari o en petites plantes locals, amb les seves fortaleses i debilitats.
  • Oferirem als assistents la possibilitat de rebre una formació teòrica i pràctica real en la implantació, maneig, seguiment i gestió de bioresidus mitjançant sistemes de compostatge local.

El programa tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d’abril de 8.45 a 15 hores. Pots consultar tot el programa aquí i, si t’interessa, reserva ja la teva plaça!