30 març, 2023

L’any 2014 es va organitzar per primera vegada un congrés que posava el model rural a debat, sobretot enfocat al model d’habitatge rural per excel·lència: la masia. Aquell any es van preguntar quin era l’estat actual del mas o la masia i el seu entorn, per a comprendre’l i per a impulsar-ne el futur.

Ja a l’any 2018, el debat del segon Congrés Masia i Territori es va seguir incidint en valorar el passat, reconèixer el present i projectar el futur del territori rural català. En aquell cas ja es va començar a parlar de l’impacte significatiu del Canvi Climàtic en aquest model de vida.

Ara ja s’està preparant el 3er Congrés del Món de la Masia sobre “la complexitat dels nous reptes. L’oportunitat dels nous sistemes”. Aquest tercer debat vol obrir la mirada cap als nous reptes i les noves oportunitats que s’han anat generant en els darrers anys: l’economia circular, la conciliació familiar, els nous models d’habitatge compartit, etc. Volem conèixer com aquests nous punts de debat en la societat impacten en el món rural.

Tot i que ara ja estan valorant comunicacions i propostes de pòsters, fins el novembre no es tancarà la data límit per fer propostes i fins el gener del 2024 no es dirà quines són les comunicacions i pòsters acceptats. Des del COAMB us animem a participar-hi i a portar la mirada de l’ambientòleg en aquest debat.

Podeu descobrir més sobre el 3er Congrés Masia i Territori en aquest tríptic enllaçat.