El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) va celebrar la seva 16a Assemblea anual el passat dissabte 19 de gener a la Universitat de Girona. Entre els punts de l’ordre del dia, un dels més esperats va ser el referent a la situació dels ambientòlegs i ambientòlogues a l’administració pública. Però es van tractar molts d’altres.
Primer, es va fer un repàs a l’activitat del darrer exercici i també es va poder debatre i reflexionar sobre els reptes que afronta el Col·legi. En aquest sentit, es va presentar una proposta de modificació dels Estatuts del COAMB, que sorgirà d’un procés participatiu. Si t’interessa col·laborar en aquest procés, escriu-nos a coamb@coamb.cat.
Les dones tenen salaris inferiors, també en l’àmbit del Medi Ambient
Durant l’Assemblea, també es van presentar els resultats del darrer estudi del mercat laboral ambiental elaborat pel COAMB amb perspectiva de gènere. De les dades de l’estudi, obtingudes a través d’una enquesta a ambientòlegs i ambientòlogues realitzada durant el mes d’octubre, podem extreure que hi ha una diferència salarial en funció del gènere. Aquesta diferència ve determinada, sobretot, per dos factors. D’una banda, que hi ha més dones que treballen en jornades parcials, i de l’altra, que les dones accedeixen en menor proporció a posicions de poder amb salaris més alts.
La història dels primers ambientòlegs i ambientòlogues
La part més emotiva de la trobada va ser la presentació de la nova publicació del COAMB, el Temps era Temps, segona part. Aquesta publicació, com a continuació del Temps era Temps, explica el procés des de la creació dels estudis de Ciències Ambientals i la sortida al món laboral dels primers titulats fins a la creació del Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya el 2004. La publicació, en format digital i en constant procés d’actualització i millora, es pot consultar aquí.
Com a punt i final, algunes de les persones assistents van celebrar un dinar a Can Moragues, després del qual van poder conèixer la Fundació Emys.