19 febrer, 2016

L’Albert Alonso és un dels ambientòlegs col·legiats. Recentment, va utilitzar el servei d’orientació professional gratuït que oferim. Durant aquest assessorament, ens va explicar la temàtica del seu Treball de Final de Grau, la Caracterització hidroambiental de la Vall d’Alinyà. Ara, l’Albert ha escrit un article per al blog del COAMB on ens explica quina és la situació a la vall d’Alinyà.

I què passa a la vall d’Alinyà?  L’Albert, juntament amb els seus companys Aina i Francesc, van fer el seguiment de l’activitat hidrològica de la vall. Per fer-ho, es van desplaçar fins a un total de 31 punts de surgència repartits per tota la vall, la majoria fonts que porten segles funcionant, i van mesurar el seu cabal.

Contrastant les dades obtingudes amb els pagesos que utilitzaven l’aigua d’aquests punts per als seus conreus, van arribar als següents resultats: el 39% de les fonts havia patit una disminució important del cabal i un altre 6% s’havia assecat.

Si voleu saber més sobre el tema, llegiu l’article sencer! I recordeu que vosaltres també podeu participar del blog del COAMB! Escriu-nos amb la teva idea a comunicacio@coamb.cat.