Ja fa temps que la mobilitat sostenible, i la necessitat de limitar l’ús del cotxe privat, és el paradigma de mobilitat assumit des de l’àmbit teòric per la majoria de gestors i professionals. La celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura i del Dia Sense Cotxes, que enguany han arribat a la seva 15a edició, en són un clar exemple. A nivell pràctic, però, tot i que s’ha avançat molt durant les darreres dècades, encara queda molt camí per recórrer per poder dir que s’ha començat a posar fre al cotxe de forma seriosa.
El canvi cap a una mobilitat sostenible, segura i, en definitiva, més humana, passa per posar a la base de la piràmide als vianants. Si caminar és el mitjà de transport sostenible per excel·lència i el més utilitzat per la majoria de ciutadans, ha de ser la prioritat. També cal fomentar l’ús de la bicicleta i prioritzar el transport públic de qualitat perquè aquest esdevingui una alternativa real al transport privat. I allà on no puguem arribar a peu, en bici o en transport públic, hi haurem d’anar utilitzant vehicles elèctrics i compartits.
En el present número del Punt Ambiental tractem a fons el tema de la mobilitat sostenible.

Entre els continguts del Punt Ambiental número 24 hi trobareu:

– Entrevista a Ole Thorson, Consultor de mobilitat i president de l’Associació per a la Prevenció dels Accidents de Trànsit P(A)T.
– Entrevista a Mercedes Vidal, Ambientòloga i regidora de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Els articles d’opinió de:
Esther Anaya, Ambientòloga especialitzada en mobilitat.
Xavier Codina, Responsable de projectes de mobilitat de l’empresa Lavola.
Olga Margalef, Membre de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire (PQA).
Albert Garcia Burriel, Portaveu de la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta (CCUB) i membre d’Amics de la Bici.
Salvador Fuentes Bayó, Director de programa de Suport Ambiental Local de Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.
Andreu Ulied, Director de MCRIT.
Ricard Font, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya.

El número es completa amb notícies, documentació i webs d’interès relacionades amb la mobilitat.