Ahir, el vocal del COAMB a la Catalunya Central, Josep Rosell, va assistir al Circular Economy Summit. Aquesta cimera s’incorpora a l’Smart City World Congress, així com també la fira del Foro del Agua “iWater”. Tot plegat es tracta d’una cita d’alt nivell mundial que té lloc a Barcelona.

Amb un total de quatre panells de congressos més 3 zones d’Speakers, ahir almenys un 40% dels temes es relacionaven amb sostenibilitat i economia circular. Una de les zones, dedicada exclusivament a la sostenibilitat a la ciutat, s’anomenava “Urban Environment”. Per tant, veiem com cada cop més el concepte de smart city incorpora el de sostenibilitat.

Una altra de les conclusions que podem extreure de l’assistència a la cita és que s’està fent un gir cap a les persones. Conferenciants d’arreu del món van emfatitzar en la necessitat de la governança, més enllà de la tecnologia. Van explicar que cal enfocar-se en les persones per avançar cap a l’economia circular i poder fer canvis reals.

En un context en què cal una visió global i transversal de les polítiques i la governança, la figura del professional ambientòleg/a serà capaç de liderar projectes i iniciatives cap a aquests canvis efectius, tant a Catalunya com a la resta del món.