Recentment, un membre del Col·legi va contactar amb els nostres serveis tècnics per advertir-nos de què el Departament de Territori i Sostenibilitat havia publicat un procés de selecció en el qual s’excloïa la titulació de Ciències Ambientals. Després de comprovar que la descripció de les tasques del lloc de treball encaixava amb les atribucions professionals dels titulats en Ciències Ambientals reconegudes pel Parlament de Catalunya, el COAMB va presentar una reclamació.

Finalment, el Departament ens ha confirmat que han cancel·lat el procés de la plaça TES030-19 Titulat/da superior geògraf/a, biòleg/oga o geòleg/oga, A-21, a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat (11.02.19). Properament, es tornarà a convocar la plaça incloent els ambientòlegs i ambientòlogues.

A més, hem fet arribar a les persones responsables del procés el document de les nostres atribucions professionals i ens han garantit que ho tindran en compte per a properes convocatòries.

Aquesta acció s’emmarca en la tasca del COAMB de defensa de la nostra professió, una de les nostres principals raons de ser.