Aquest juny el COAMB va començar un acció relacionada amb el Mapa de Barcelona+Sostenible amb l’objectiu de crear un itinerari que tingués relació amb el canvi climàtic i la influència del fenomen a la ciutat. Al web del mapa es van recollint itineraris i punts d’importància de la ciutat. Per a situar-nos posem un exemple: la ruta de l’economia circular aplicada al cicle de la roba elaborada pel COAMB.

El nou itinerari del COAMB té quatre punts situats al Poblenou (districte de Sant Martí) que representen diverses infraestructures i entitats relacionades amb el canvi climàtic. Barcelona ha començat a adoptar, en la planificació urbana, metodologies per mitigar els efectes del canvi climàtic. De caire interdisciplinari, aquestes iniciatives tenen moltes representacions a la ciutat, pel que des del COAMB hem triat quatre que poguessin reunir el màxim d’informació possible.

Les parades de l’itinerari són:

  1. Pèrgola-umbracle de la Plaça de les Glòries. Una infraestructura que crea ombra gràcies al material que la cobreix i genera energia amb plaques fotovoltaiques. L’estructura depèn de Barcelona-Energia, comercialitzadora d’electricitat per a edificis municipals.
  2. Edifici Media-TIC. Edifici de disseny sostenible, amb un material molt innovador utilitzat a la façana, té una coberta verda i està connectat a la xarxa de fred i calor del 22@.
  3. Superilla del Poblenou. Projecte de l’Ajuntament basat en l’urbanisme sostenible i un nou model de mobilitat, el projecte també compta amb la participació veïnal.
  4. ConnectHort. Projecte comunitari en un solar cedit per l’Ajuntament de Barcelona en el Pla Buits, les iniciatives que s’hi duen a terme es basen en la creació de jardins i horts urbans.

A la tardor organitzarem una visita a tot el recorregut en la qual coneixerem els quatre punts explicant què representen i com funcionen. Ben aviat us informarem!