24 febrer, 2015

El COAMB organitza una tertúlia sobre prevenció i gestió de residus on s’analitzaran les noves estratègies o instruments derivats de la normativa vigent. Entre d’altres, debatrem sobre anonimat o identificació dels usuaris i analitzarem les noves tendències en gestió de residus. L’activitat, gratuïta, se celebrarà el proper 21 d’abril de 18.30 a 20.30 hores.

Els resultats dels sistemes de recollida tradicionals i els instruments que els acompanyen han demostrat que s’ha arribat a un llindar de participació i, per tant, de nivells de recollida selectiva. Les noves estratègies i objectius que deriven de la normativa vigent i en elaboració, a més d’aquells que inclou el nou PRECAT, requereixen de l’aplicació de nous instruments per tal de superar aquests llindars.

Els sistemes de recollida porta a porta, que ja han demostrat reduir l’anonimat dels usuaris i potenciar la seva col·laboració, són una de les opcions, però també comencen a aparèixer nous sistemes que permeten fer un seguiment dels usuaris i de les seves pràctiques de gestió, tant en models porta a porta com en sistemes en contenidors.

Si t’agradaria participar en aquesta activitat, ja pots reservar la teva plaça en aquest enllaç.