Les previsions a partir dels estudis dels efectes del canvi climàtic a casa nostra auguren una menor quantitat d’aigua dolça disponible i una més gran incidència dels fenòmens hídrics extrems (sequeres i riuades). Quins són els escenaris plausibles de disponibilitat d’aigua? Quines mesures hem de prendre per assegurar l’abastiment i la gestió del seu cicle? Quines alternatives ens permetrien disposar d’aigua en qualitat i quantitat suficient, i quin és el seu impacte ambiental? Quina serà la demanda tenint en compte l’evolució demogràfica i el model de consum? Com podem adreçar els desequilibris del recurs aigua al nostre territori?

Al voltant de totes aquestes preguntes girarà el segon debat del cicle ‘Catalunya és medi ambient’, que posarà el focus en l’aigua. En aquest segon debat, que tindrà lloc el proper 31 de maig, intervindran el biòleg Gabriel Borràs i la representant de la Plataforma Aigua és vida, Míriam Planas. El moderador serà l’ambientòleg i investigador al Internet Interdisciplinary Institute (IN3), Hug March.

El cicle de debats, amb inscripció gratuïta, se celebra a la Biblioteca Jaume Fuster (Barcelona) de  18.30 a 20h. Segueix els debats a Twitter amb el hashtag #CATésmediambient.