19 setembre, 2017

Els resultats dels sistemes tradicionals de recollida de residus han arribat a un llindar pel que fa a la participació ciutadana i els nivells de recollida selectiva. Els reptes que plantegen els nous objectius europeus i catalans, doncs, requereixen de l’aplicació de nous instruments per tal de superar aquests llindars. És en aquest context que l’Escola de Formació del COAMB us proposa el curs ‘Optimització de serveis de recollida de residus. Sistemes d’identificació de l’usuari i pagament per generació’.

Els sistemes de recollida porta a porta, que ja han demostrat reduir l’anonimat dels usuaris i potenciar la seva col·laboració, són una de les opcions, però també comencen a aparèixer nous sistemes que permeten fer un seguiment dels usuaris i de les seves pràctiques de gestió, tant en models porta a porta com en sistemes en contenidors. Aquests sistemes, a més, permeten anar un pas més enllà i adaptar el cost de la tarifa de residus de cada usuari en funció de la seva contribució en quantitat de residus generada i en la seva participació en la recollida selectiva (Pagament per Generació).

Amb aquest curs et podràs formar en aquests instruments i escoltar de primera mà tot un seguit d’experiències d’aplicació d’aquests instruments d’optimització. Consulta el programa complet!

El curs tindrà lloc els dies 3, 16 i 30 de novembre de 9.15 a 14.30 hores al Recinte de l’Escola Industrial (Barcelona). No et quedis sense plaça! 

*Si encara no has fet el curs “Implementació i gestió de Sistemes de Recollida de Residus Porta a Porta”, et recomanem que el facis prèviament: et pots inscriure aquí.