29 març, 2023

La sostenibilitat és un pilar de negoci que cada cop adopten més els hotels a casa nostra. Però avui ens volem fer ressò d’un nou hostel que vol donar als seus visitants una experiència 100% sostenible. Es tracta de INOUT Hostel, un bonic hotel ubicat al barri de Vallvidrera, a la serra de Collserola. Des del COAMB us oferim un 10% de descompte en la reserva.

El INOUT Hostel és un projecte amb quatre potes: la sostenibilitat social, la sostenibilitat ambiental, , l’accessibilitat i el Patrimoni Cultural. L’establiment forma part de Icària Inciatives Socials, una organització no lucrativa que té com a missió la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, els quals formen el 90% de la plantilla de professionals que hi treballen. A més a més, aquestes persones són propietaris d’un 51% de la societat.

Pel que fa a la sostenibilitat de l’entorn, el hostel té el certificat Biosphere i compleix el Manual de Bones Pràctiques del Parc Natural de Collserola. Compta amb gairebé 200 plaques solars per no dependre en la seva totalitat de l’energia elèctrica; disposa de diferents solucions de domòtica que fa molt més eficient la despesa de llum; redueixen envasos plàstics; reutilitzen el mobiliari; reciclen els residus generats; disposen d’una caldera de biomassa pel consum d’aigua calenta i calefacció amb pellet de proximitat; i, entre altres iniciatives, formen part del Compromís Barcelona Plàstic Zero, per reduir el plàstic d’un sol ús.

El hostel està plenament adaptat a les persones amb mobilitat reduïda, a través de rampes, accessos, habitacions i banys 100% adaptats, etc. I té un compromís amb difondre el patrimoni cultural de la zona amb visites i excursions pel Parc de Collserola, així com en oferir productes culinaris de la nostra terra i plats tradicionals.

Ara, si demanes una estada al Hostel, podràs gaudir d’un 10% de descompte si al fer la reserva t’identifiques com membre del COAMB i ho mostres in situ amb el registre de membres.

INOUT Hostel són socials, són verds i són 100% sostenibles. La millor manera de descobrir un dels entorns més protegits de Barcelona.