19 octubre, 2023

sdeicec (@sdeicec) / XLa setmana passada, durant el Festival de Cinema de Sitges, vàrem assistir a una jornada sobre sostenibilitat en els rodatges promoguda per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).
Allí vam poder escoltar quines mesures s’estan prenent des de la indústria de les produccions audiovisuals per assolir el repte de fer un rodatge sostenible i quines són les noves professions que han sorgit al voltant d’aquesta fita.

Gràcies a la certificació Green Film i l’impuls de l’ICEC, atorgant finançament a les produccions que assoleixin aquesta certificació, s’han creat tres figures professionals importants: els econsultants, els ecocoordinators i els ecoassistants. La primera és la responsable de desenvolupar el Pla de Sostenibilitat i de Mobilitat de la producció audiovisual, la segona és l’enllaç entre els plans creats i el rodatge, i la tercera és qui, en el rodatge, s’encarrega que es compleixin els plans.

Cada cop hi ha més productores que aposten per la certificació Green Film, i per això aquest tipus de perfils estan molt demandats actualment i suposen una nova sortida laboral per a totes les persones ambientòlogues amb inquietuds cinèfiles.