La darrera setmana a Catalunya es van produir dos esdeveniments de gran importància en l’àmbit del canvi climàtic. D’una banda, dimecres 15 de gener, la ciutat de Barcelona va declarar l’emergència climàtica. De l’altra, divendres 17 es va celebrar la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica. Des del COAMB no ens vam perdre aquestes fites i representants de la nostra Junta (Lorena Vela, secretària, i Josep Rosell, vocal de la Catalunya Central), van assistir-hi.

Des del COAMB considerem que totes dues trobades han estat positives a nivell d’intencions. Ha quedat clar que hi ha voluntat de canviar les coses i es va parlar de bones pràctiques a nivell ambiental. Però ara cal passar a l’acció i definir un full de ruta i un pressupost per dur a terme les diferents accions que es van presentar.

D’altra banda, volem reivindicar el paper dels titulats i titulades en Ciències Ambientals com els professionals millor preparats per afrontar els reptes que tenim per davant. Volem recordar que els ambientòlegs i ambientòlogues són professionals multidisciplinars formats en les diferents temàtiques ambientals i, sobretot, en les estratègies per combatre i mitigar el canvi climàtic.