Espais Naturals de Ponent creix i incorpora set nous espais naturals, que se sumen als tretze que ja formaven part del projecte. Es tracta de Valls de Sió-Llobregós, Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana; Aiguabarreig Segre-Noguera Pallaresa, els Plans de la Unilla, Serra-Llarga-Secans de la Noguera, Serra de Montsec i Vessants de la Noguera Ribagorçana.

D’aquesta manera, Espais Naturals de Ponent amplia la seva extensió i impacte sobre el territori ja que incorpora les comarques de la Noguera, la Segarra i el Segrià Nord, que se sumen a les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià Sud, les quals ja hi participaven. Així, el projecte, que vol donar a conèixer i potenciar els valors naturals de Ponent, passa a agrupar els vint espais naturals protegits de la plana de Lleida -tot el territori que forma part de la Xarxa Natura 2000-, que sumen un total de 4.988 quilòmetres quadrats, el 15,5% de la superfície de Catalunya.

A l’acte de presentació d’aquesta ampliació del projecte va assistir el president del COAMB, Ricard Vizcarra, junt amb els presidents dels Consells Comarcals de Les Garrigues (Antoni Villas), Pla d’Urgell (Joan Trull), Noguera (Concepció Cañadell), Segrià (Maria José Invernón), Urgell (Salvador Bonjoch) i Segarra (Xavier Casoliva).