12 abril, 2022

El passat dilluns 11 d’abril, Jordi Garcés, membre del COAMB, va comparèixer al Parlament de Catalunya en representació del Col·legi per presentar esmenes a la Proposició de Llei de millora urbana, ambiental i social dels barris i viles.

Garcés va presentar la proposta del COAMB després de què la Comissió de Coordinació del Col·legi analitzés el text de la proposició de llei. La nostra recomanació és adaptar-se al màxim als ODS, que són aquells objectius establerts per l’ONU en el seu Horitzó 2030 per assolir totes les fites esmentades en la present proposició de llei. “Creiem que aquesta opció farà que aquesta llei sigui més ambiciosa, i sobretot, més actual, ja que els nous conceptes socials esdevinguts des del 2004, com la economia circular o la justícia climàtica, han de passar a ser prioritats i condicions sine qua non per qualsevol millora legal que aspiri a ser considerada adequada dins el context d’emergència climàtica en el, que per desgràcia, ens trobem”, va afirmar el representant del COAMB per començar.

A continuació, Garcés va exposar les esmenes a cadascun dels quatre objectius de la proposició de llei, proposant millores del redactat amb criteris ambientals. Per acabar, va afegir que des del COAMB encoratgem als polítics perquè “aquesta llei deixi de ser només un llistat de bones intencions i passi a implementar-se de manera enèrgica i eficaç, per afavorir i mitigar totes aquelles desigualtats que la pandèmia ha provocat i els reptes de futur que esdevindran.”