La titulació de Ciències Ambientals es va crear el 1992 i va ser reconeguda com a títol oficial el 1995; durant aquells primers 3 anys, els estudiants van rebre el suport econòmic de la Generalitat per fer front a la matrícula. Ara, 27 anys després, la mateixa administració que va impulsar-la nega l’accés formal i específic d’aquesta titulació a l’Administració pública de la Generalitat, i “manté els ambientòlegs i les ambientòlogues en una inexplicable situació de greuge comparatiu front totes les altres titulacions que sí que disposen d’aquest accés”, exposa el president del COAMB, Ricard Vizcarra.
És per això que el COAMB promourà una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per exigir a la Generalitat que creï el Cos d’Ambientòlegs. Per tirar endavant la ILP, el COAMB endegarà el pròxim setembre una recollida de signatures. L’objectiu és assolir les 50.000 firmes necessàries perquè la petició es tramiti al Parlament. “Des del Col·legi seguirem treballant conjuntament amb els diversos col·lectius per aconseguir el Cos d’Ambientòlegs a la Generalitat, tal com hem estat fent el darrer any i mig”, afegeix Vizcarra.
La ILP es va presentar el passat dissabte, 15 de juny, durant la celebració del 15è aniversari del COAMB, en què va tenir lloc, també, una Assemblea Extraordinària.
Durant la trobada, a més de presentar-se la ILP, es va aprovar una modificació dels Estatuts que adaptarà l’entitat a l’actual diversitat de titulacions i professionals que treballen en l’àmbit ambiental i als quals volem donar cabuda al Col·legi. D’altra banda, amb l’objectiu d’atreure les noves fornades d’ambientòlegs i ambientòlogues, s’ha creat la figura del precol·legiat/da, per a aquells estudiants que hagin superat el 50% dels crèdits de la titulació.
15è Aniversari del primer Col·legi d’Ambientòlegs de l’Estat
Aquest 2019 es compleixen 15 anys des de la creació del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya, el primer de l’Estat espanyol. Per celebrar aquesta fita tan important, el passat dissabte el Col·legi va organitzar una trobada de caire lúdic per als membres del col·lectiu i les seves famílies. La festa, que va incloure una visita a Bodegues Torres, un tast de vins, activitats infantils i un dinar, va ser possible gràcies a la col·laboració de diversos patrocinadors (Ecoembes, Bodegues Torres, Banc Sabadell, Ecologia Política, Bodevici, Viemocions, Ecoestudi, Associació Catalana de Ciències Ambientals, Inèdit, Víctor Luna, Lorena Vela, Bioquat i Universitat de Girona).