15 novembre, 2021

El COAMB va assistir els passats dies 3 i 4 de novembre a la Trobada Descobrir, un esdeveniment organitzat per Descobrir Catalunya que pretenia posar en contacte experiències i agents rellevants del país per tal d’avançar cap a un model de turisme més responsable i sostenible.
El COAMB hi representava el projecte “Xarxa online i serveis per al turisme sostenible” i va divulgar la figura dels professionals del medi ambient, que ben segur tindran un paper clau en aquest nou present i futur de l’activitat turística.
La trobada va comptar amb ponències i sessions de treball inspiradores i pretén també ser un punt de partida per a generar accions pràctiques que facin una realitat els punts del Manifest Descobrir que compta amb més de 2700 adhesions. Com a primera acció, a la web de la Trobada ja es poden consultar les diferents iniciatives participants, que mostren la gran quantitat d’organitzacions i persones individuals que ja treballen per aconseguir un turisme més sostenible. Durant l’esdeveniment, es van posar en marxa les primeres línies estratègiques i es van crear grups de treball que ja estan en marxa: “Allotjament i dinamizació local”, “Enogastronomia i productors”, “Patrimoni i cultura”, i “Natura i guiatge”.
Per part del COAMB, esperem seguir fent les contribucions que ens siguin possible, tant participant en activitats com aquesta com donant continuïtat al projecte iniciat el 2019 i en el que seguim treballant actualment. D’una banda, mantenint viu el cercador d’iniciatives sostenibles i, de l’altra, en col·laboració amb les expertes en turisme sostenible Cristina Vilà i Judit Esteban, desenvolupant nous serveis i formacions d’interès per totes aquelles empreses i organitzacions amb voluntat d’avançar de manera pràctica cap a un nou model de turisme.
En breu podreu consultar tota la informació d’aquestes noves propostes.