14 febrer, 2017

El COAMB ha estat present al fòrum internacional sobre gestió de residus Waste in Progress, celebrat a Girona els dies 6,7 i 8 de febrer de 2017, de la mà del vocal territorial de les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Ricard Vizcarra.

El vocal del Col·legi, va assistir a aquesta primera edició del fòrum internacional de residus per conèixer les noves tendències i detectar nous nínxols de negocis i ocupabilitat per al col·lectiu d’ambientòlegs. Al llarg del Fòrum, es van mantenir reunions amb diferents empreses (ID Waste, Spora, Sotkon, Aga Dorlet i FCC) per donar a conèixer el propi Col·legi i valorar actuacions que poden ser d’interès per a col·legiats.

Durant el Congrés es van exposar les experiències de diferents ciutats del món en matèria de recollida i gestió dels residus, amb l’objectiu d’assolir els percentatges de recollida selectiva i de reciclatge el més elevats possibles.

Entre les experiències que es van exposar, els assistents van poder conèixer de primera mà projectes de poblacions com San Francisco (EUA), Seül (Corea del Sud), Munic (Alemanya), Adelaida (Austràlia) o Ljubljana (Eslovènia). Especialment interessant va ser el cas de diverses ciutats italianes també presents al congrés –entre les que destaca Milà, i que s’han visitat en les dues edicions del curs de Porta a Porta organitzat pel COAMB–, les quals han aconseguit implementar sistemes de recollida porta a porta que han fet possible retirar de forma permanent els contenidors a les voreres dels carrers.

L’assistència del COAMB al Fòrum va ser possible gràcies a l’acord de col·laboració amb Ecoembes.