Davant la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el COAMB va fer un posicionament valorant el context viscut i els canvis que cal entomar en un futur immediat. No obstant, aquest manifest no és suficient per canviar la realitat, sinó que cal que ens impliquem en totes les estratègies de reconstrucció que es plantegin. Cal que els professionals ocupem el lloc que ens correspon a la societat i que proposem i liderem els canvis que calgui.

El passat 13 de juliol, el Grup de Treball Catalunya 2022, coordinat per Genís Roca i Victoria Alsina, va fer una crida a la participació a tots els actors institucionals i a les entitats que representem al món social i empresarial a fer propostes per a l’elaboració d’un pla post-Covid.

El COAMB va traslladar aquesta crida a tots els seus membres, amb la idea de treballar un document amb accions a desenvolupar relacionades amb la millora del nostre entorn, amb la lluita contra el canvi climàtic, per assolir una economia més verda i que, en definitiva, ens faci canviar la relació amb la natura. A més, cal tenir present que aquells països que millor s’adaptin al canvi climàtic seran els països més forts i més pròspers.

Un cop rebudes les aportacions, hem redactat el corresponent document dividit en les següents seccions:

  • Medi Ambient: Hem dividit les propostes de millora en els següents subvectors: legislació ambiental; turisme sostenible; economia circular i residus; biodiversitat i medi natural; territori i urbanisme; transició energètica; mobilitat sostenible; contaminació atmosfèrica; sensibilització, comunicació i educació ambiental; i gestió de l’aigua.
  • Empresa i Emprenedoria: És important que des del Govern també s’apliquin canvis estructurals a les empreses, introduint competències ambientals a tots els treballadors i les treballadores, canvis en la forma de gestionar i liderar, expansió de la digitalització, canvis en la indústria i el comerç.
  • Acció Social: Per últim, hem volgut remarcar les accions mediambientals que poden impactar positivament en la societat.

Per últim, la Junta de Govern del COAMB dona les gràcies a totes aquelles persones que heu aportat el vostre granet de sorra i el vostre temps en l’elaboració d’aquest document.