16 setembre, 2019

El proper divendres 27 de setembre està convocada una vaga mundial pel clima i des del COAMB ens hi adherirem. En aquest marc, el dia 27 no podrem atendre les vostres peticions ni presencialment ni per telèfon o email, però us donarem resposta el més aviat possible a partir del següent dia laborable.

Des del Col·legi volem recordar, també, algunes de les diverses accions que hem posat en marxa al llarg del temps amb l’objectiu de reduir les nostres emissions. Us expliquem les principals:

  • Inversió de 3.000€ al projecte Viure de l’aire del cel consistent en la participació en la inversió popular per permetre la instal·lació, la construcció, el funcionament i la gestió dʼun aerogenerador.

  • Mesures de compra verda en tots els productes consumibles del COAMB. Per exemple: paper d’oficina, productes de neteja, paper wc, gots compostables per la cafetera i font d’aigua. També, la seu del Col·legi està pintada amb pintura ecològica certificada. I enguany, pel 15è aniversari, es van dissenyar uns gots reutilitzables sostenibles que estem distribuint entre tots els membres mitjançant una xarxa 0 emissions.

  • Creació del Grup d’Energia i Canvi Climàtic per donar resposta a totes les propostes i notícies d’actualitat relacionades amb el món de l’energia i el canvi climàtic. Entre les tasques més destacables del grup, cal destacar la seva participació en l’elaboració de la Llei Catalana de Canvi Climàtic, facilitant una proposta de text de la llei a la major part de grups parlamentaris.

  • Creació del projecte Smart COAMB que va suposar una avaluació, diagnòstic i aplicació de mesures per tal de reduir el consum energètic de les oficines. Accions realitzades en aquest marc:

 – Monitorització constant dels consums d’electricitat, estudiant la potència contractada i adaptant-la a la realitat.

– Canvi de tot l’enllumenat fluorescent o al·logen per led.

– Canvi dels tancaments de la façana.

– Manteniment de la temperatura a 25º a l’estiu i 21º a l’hivern com a màxim confort.

  • Elecció dels espais de l’assemblea prioritzant l’accés amb transport públic i compensant les emissions de CO2 dels assistents quan així ho ha acordat la Junta.
  • Facilitar mesures de treball des de casa per l’equip de serveis tècnics del Col·legi, evitant desplaçaments no necessaris quan la tipologia de la feina ho permet.
  • Ampliar l’oferta de cursos de formació del COAMB on line i també els semipresencials (augmentant any rere any) i, en el cas dels presencials, tenint en compte, sempre que és possible, criteris d’accessibilitat amb transport públic.
  • Establir convenis amb carsharing i promocionant iniciatives de mobilitat elèctrica compartida, com SomMobilitat.

A part de totes les mesures citades, tenim la tasca pròpia del COAMB, fer d’altaveu de la sostenibilitat i dels seus professionals, on totes les mesures van en aquesta direcció. Disposant de contingut per a experts però també projectes oberts a la societat i cada cop més plurals (com per exemple els últims projectes organitzats destinats a famílies).