A principis de juny, el COAMB va participar al Seminari de Territoris Socialment Responsables TSR+10, convocat per Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya. Durant aquest seminari, es va elaborar un Manifest per uns Territoris Responsables que ha estat recolzat per 100 organitzacions molt diverses compromeses amb el territori, entre elles el COAMB.

Al manifest, es diu:

Els reptes de la nostra època són complexos. Sols hi farem front amb la implicació de totes les parts: la responsabilitat és compartida entre organitzacions públiques, privades i socials i cal articular un sentit corporatiu de compromís envers el territori.

  • Cada organització és coresponsable del seu entorn social, ambiental, econòmic i emocional, i està cridada a crear alhora valor econòmic i valor social. Exercir la responsabilitat davant la societat requereix dialogar amb l’entorn, prendre consciència del propi context de sostenibilitat i esdevenir una organització positiva amb persones positives.
  • Cada persona és clau per al desenvolupament de la responsabilitat social en tots els diversos rols: en tant que consumidores, treballadores, directives, inversores, ciutadanes… Un Territori Socialment Responsable (TSR) requereix persones lliures, apoderades i conscients, que premiïn les organitzacions més compromeses.
  • Cada territori ha de fer-hi créixer els valors de la responsabilitat social, l’ètica, la sostenibilitat, la transparència, la igualtat… i fomentar els comportaments corporatius que permetin una millor qualitat de vida, respectuosa amb les persones i el Planeta i garantint la pau i la prosperitat.

Accedeix al Manifest complet aquí.