22 juliol, 2016

Els ambientòlegs són professionals referents en el sector de l’estalvi i l’eficiència energètica, així com en la implementació de sistemes d’aprofitament d’energies renovables. En aquest context, el Grup de treball en energia i canvi climàtic del COAMB, està desenvolupant el projecte COAMB Smart Energy amb l’objectiu de reduir les emissions de GEH i els costos dels subministraments energètics del Col·legi, per tal d’esdevenir un referent en sostenibilitat.

El projecte consta de diferents actuacions:

  • Monitorització d’energia elèctrica en temps real mitjançant un smart meter amb l’objectiu de detectar i eliminar els consums passius permanents i passius no productius. D’aquesta manera, es reduirà el consum energètic del COAMB, fet que suposa una disminució de la petjada de carboni i, al mateix temps, una reducció dels costos de funcionament.
  • Optimitació de la tarifa elèctrica i la potència contractada.
  • Contractació de l’energia elèctrica amb SOM ENERGIA, cooperativa de la qual el COAMB n’és soci, amb garantia i certificat que el 100% de l’energia adquirida és d’origen renovable.
  • Reinversió dels estalvis obtinguts en millora de l’eficiència energètica dels equips d’il·luminació, climatització, ofimàtica i tancaments existents. Properament es preveu substituir tot l’enllumenat de les oficines, sales de reunió i sales de formació per enllumenat LED.

Com a part d’aquest projecte, hem incorporat a la pàgina d’inici d’aquest web una aplicació, connectada al mesurador de consum que el COAMB va instal·lar fa uns mesos, que mostra els consums elèctrics en temps real a la seu del Col·legi.