9 desembre, 2016

Aquesta setmana hem rebut la trista notícia de què l’Aina González, ambientòloga i membre activa del COAMB, ens ha deixat. Des del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya no podem si no reconèixer la seva gran vàlua professional i implicació amb el col·lectiu.

Llicenciada en Ciències Ambientals al 2005 per la Universitat de Girona i màster en Medi Ambient Urbà i Sostenibilitat a la Universitat Politècnica de Catalunya. Va iniciar la seva trajectòria professional al Centre de Política del Sòl i Valoracions i col·laborant amb l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) realitzant la cartografia del mapa d’usos i cobertes del sòl de l’illa. A partir d’aquí, va fer el salt al món de la consultoria ambiental, de la mà d’AdEdMA – Consultoria Medioambiental i Ent – Environment and Management on desenvoluparia projectes a l’entorn d’Economia i Medi Ambient: gestió de residus, fiscalitat ambiental i medi ambient i societat destacant en tasques com l’elaboració de cartografia.

Al COAMB, l’Aina va ser coordinadora de la Comissió de Territori, així com representant del Col·legi a la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost del Parlament en una compareixença sobre fiscalitat ambiental, un dels seus àmbits d’expertesa. També, va ser formadora en diversos cursos de l’Escola de Formació del COAMB pel que fa a temes de SIG i fiscalitat ambiental i representant el Col·legi en la conferència “Ordenació del territori, urbanisme i transició nacional” i en el debat “Les mesures de fiscalitat ambiental a debat” organitzat pel COAMB i l’ICAB.

Amb aquestes línies només volem compartir la tristesa amb la seva família i amics i fer-los arribar el nostre sentiment d’acompanyament i la voluntat de contribuir en tot allò que necessitin del COAMB. Lamentem profundament la pèrdua d’una professional constant i diligent com l’Aina, que desenvolupava la seves tasques amb entrega, humilitat i un somriure sempre a punt.