17 novembre, 2021

Ahir, 16 de novembre, la presidenta del COAMB, Lorena Vela, i la gerent, Maria Siuraneta, es van reunir amb Antoni Ferran, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, i Josep Maria Planas, subdirector general d’Informació i Foment de la Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Durant la trobada, que va transcórrer en total sintonia, es van tractar diversos temes cabdals per a la professió i es va acordar mantenir aquestes reunions periòdicament.

Entre els aspectes abordats, es va comentar les passes a seguir per a garantir un bon desplegament del decret sobre energies renovables. Per part de la Generalitat, es va demanar al COAMB fer pedagogia del canvi i fomentar la formació.

D’altra banda, també es va comentar la necessitat urgent de corregir la precarietat dels ambientòlegs/es a l’administració. D’una banda, l’abús de la temporalitat i la urgència d’estabilitzar les persones interines. Ens van comentar que això quedaria resolt durant el primer trimestre de 2022. D’altra banda, es va parlar del no reconeixement dels ambientòlegs/es entre els cossos superiors específics de l’administració, fet que demostra el greuge cap a la professió.

En paral·lel, en properes reunions es tractarà de posar en marxa un conveni de col·laboració entre ambdues parts.