9 març, 2021

Aquest mes de febrer ha finalitzat el projecte “Xarxa online i assessorament sobre el terreny per al Turisme Ambientalment responsable” que ha desenvolupat el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona – Barcelona Activa (convocatòria Impulsem el que fas) des de finals de 2019.

Com a resultat del projecte, 25 establiments o iniciatives turístiques han rebut assessorament personalitzat per avançar en l’aplicació de criteris de sostenibilitat a la seva activitat. La valoració d’aquests assessorats ha estat positiva: el 100 % dels participants que han completat l’enquesta de valoració recomanarien l’assessorament, al que han donat una valoració mitjana de 4,5 sobre una puntuació màxima de 5.

En segon lloc, una altra aportació del projecte és el portal turismesostenible.coamb.cat, que continuarà a la disposició del sector i de la ciutadania, i al que podreu trobar establiments o experiències turístiques de proximitat i sostenibles, així com informació, opcions i recursos d’utilitat sobre turisme sostenible. Esperem que pugui ser una eina del vostre interès.

El projecte ha comptat amb la participació de Cristina Vilà (EcotravelDesign) i Judit Esteban (Feelbydoing) com a assessores en turisme responsable i amb la col·laboració de Decaba, Espai Tres, Fundació Catalunya La Pedrera,  Kiribatis i Repte Territorial com a difusors del projecte.

Amb aquesta iniciativa, des del COAMB esperem haver contribuït a recolzar l’activitat econòmica amb un impacte positiu i que permeti avançar cap a un model de societat més sostenible.