5 febrer, 2018

Després de la bona acollida de la primera edició, l’Escola de Formació del COAMB proposa una nova edició del curs d’Open Data Ambiental. Vivim a l’era de les dades. Gràcies a les dades obertes, els professionals disposem d’accés a informació que ens pot resultar de gran utilitat per als nostres projectes. D’altra banda, les administracions i les empreses disposen de més dades que mai sobre els seus usuaris i s’enfronten a nous reptes, com fer-ne un bon anàlisi per optimitzar el seu funcionament, o com compartir-les i gestionar-les de manera transparent.

Amb aquest curs de 12 hores lectives coneixerem de manera pràctica les eines disponibles per cercar les dades, processar-les i finalment representar-les en un format que ens sigui útil (mapes, infografies, etc), especialment en aplicacions del sector ambiental. Consulta aquí el programa complet.

Acompanyats per docents experts i apassionats per la innovació digital i l’open data ens endinsarem en els següents continguts:

  • CERCA de dades ambientals obertes i introducció als formats de les dades.
  • TRACTAMENT i INTERPRETACIÓ de les dades (verificar-les, georeferenciar-les).
  • VISUALITZACIÓ i REPRESENTACIÓ de les dades amb diferents eines (Instamaps i altres).
  • CASOS PRÀCTICS i EXEMPLES (experiències i aplicacions de les dades obertes en el sector ambiental).
  • EXERCICI PRÀCTIC (els alumnes, tutoritzats per la docent, realitzaran un exercici per consolidar els continguts del curs).

El programa tindrà lloc a la seu del COAMB els dies 9, 15 i 21 de març en horari de 9.30 a 14 hores. Si t’interessa, reserva ja la teva plaça!