8 juliol, 2019

Fins a l’any 2014, els titulats en Ciències Ambientals signàvem plans de dejeccions ramaderes. Però aquell any, amb la publicació de l’Ordre AAM/389/2014 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que regulava el procediment d’habilitació del personal tècnic per l’elaboració i firma dels plans, els ambientòlegs van deixar de ser reconeguts com a personal tècnic habilitat.

Des d’aleshores, des del Col·legi s’han estat recollint les queixes dels professionals afectats i s’han engegat una sèrie d’accions per tal de recuperar aquesta competència, dins el Pla de Defensa de la Professió del COAMB.

Finalment, el passat divendres 5 de juliol es va publicar el Decret 153/2019 de dejeccions ramaderes que reconeix els titulats en Ciències Ambientals com a tècnics habilitats per signar els plans, juntament amb altres titulacions.

En el marc de col·laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el COAMB, també se signarà un conveni. El Departament, a més, crearà cursos per a l’habilitació de professionals i des del COAMB n’informarem.

Per últim, volem agrair la seva col·laboració a tots els i les professionals que ens han ajudat a recopilar tota la informació que, finalment, ha portat a aquest reconeixement de la professió.