17 abril, 2020

Ahir dijous 16 d’abril el COAMB va celebrar la primera reunió de junta en rigorós confinament. Tot i ser una reunió totalment virtual, va ser molt productiva i amb moltes propostes i acords presos. La Junta va aprovar que firmarà una carta com a membres de la Comissió en Defensa del Patrimoni Natural de Catalunya (PatNatCat) dirigida a la direcció de la CCMA per tal de reclamar una secció especialitzada sobre ciència i coneixement a tots els informatius de tots els seus canals i mitjans.
Vam fer propostes també per a aquests moments de confinament, en els quals sabem que és més necessari que mai estar al costat dels membres i conèixer la seva situació. D’aquesta manera, es va acordar:
  • Treballar en fer una enquesta d’àmbit laboral per saber com està afectant la situació a tots els membres
  • Celebrar un Green Drinks online
  • Les vocalies territorials treballaran conjuntament en plantejar un acte per celebrar el dia del Medi Ambient, també online
  • Es planteja la opció d’oferir una jornada gratuïta sobre “Mesures urgents en matèria fiscal i laboral per pal·liar els efectes del COVID-19”
  • Fer un manifest/escrit en el qual reivindicarem que ara és moment de fer cas als experts del medi ambient, per trobar una sortida verda a la crisi

Per últim, l’ACCA va fer dació de comptes de l’Assemblea que van celebrar el passat 9 d’abril, i amb la qual van aprovar nous estatuts i nova estructura de l’associació. Sabem que tenen nous projectes i que els entomaran amb molta il·lusió, per la qual cosa les felicitem!