28 setembre, 2015

L’última entrada al blog del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya és una aportació de l’ambientòloga Paula Chamas que, després de tres anys treballant a Xile, ha decidit tornar.

La Paula era, fins fa poc, una de les prop de 50 membres del COAMB resident a l’estranger. Ara, però, ha tornat i ha volgut compartir l’experiència del seu retorn amb la resta de col·legiats. Al seu article ‘El retorn laboral’, la Paula ens parla dels ajuts que hi ha per a la tornada i dóna molta importància a la necessitat d’informar-se. Així, ens explica que ella va contactar tots els seus coneguts en la professió per assabentar-se de com estaven les coses. També, es va col·legiar per poder estar al dia de l’actualitat local i formar part d’una xarxa.

Un cop aquí, ens explica que no està de més aprofitar el temps per fer un repàs de la legislació vigent, els actors locals en medi ambient o les empreses grans i petites que treballen en el nostre àmbit d’interès o experiència. Per últim, la Paula fa èmfasi en el fet que haver treballat a l’estranger és un privilegi i que tenir un perfil diferent no ha de donar por. Amb paciència, ànims i una mica de temps, els projectes sortiran!

Us recordem que si, com la Paula, voleu fer les vostres aportacions al blog del COAMB, ens podeu escriure a l’adreça comunicacio@coamb.cat. Us animem a tots a participar-hi!