9 juny, 2021

El passat 8 de juny, la presidenta del Col·legi, Lorena Vela, es va reunir amb el nou equip del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En concret, van assistir a la reunió la consellera, Teresa Jordà, la secretària de Medi Ambient, Anna Barnadas, i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Antoni Ferran.

Aquesta reunió ha estat la primera presa de contacte amb la Conselleria, però la voluntat dels presents va ser la de mantenir una relació estreta i la de treballar colze a colze. La Consellera Jordà va reconèixer que hi ha molta feina per fer però que estem en un moment d’oportunitat per realitzar els canvis necessaris.

Durant la trobada també es van comentar algunes problemàtiques ambientals, per exemple, l’ampliació de l’aeroport del Prat, la necessitat de posar en marxa l’Agència de la Natura de Catalunya, la implementació de les energies renovables, el compliment de les obligacions que promou la llei de canvi climàtic o la contaminació per purins.

D’altra banda, des del COAMB també es va proposar que la Conselleria d’Acció Climàtica i la de Feminismes estiguin vinculades. Per últim, es van explicar els antecedents i l’estat de la situació actual en relació a la creació del cos d’ambientòlegs de la Generalitat. Per aquest darrer punt, el COAMB iniciarà també en breu reunions amb els diferents grups parlamentaris.