Per segon any consecutiu, s’ha convocat el Consell Assessor del Col·legi. L’any 2020 la reunió va estar enfocada a la crisi a diferents escales provocades per la COVID-19, i enguany la temàtica ha estat reflexionar i debatre sobre l’estratègia de futur del COAMB.

Cal dir que sempre és un plaer i un orgull comptar amb persones expertes d’aquest alt nivell, que ens puguin acompanyar i assessorar en aquells moments clau, com és l’actual, per tal d’afrontar un futur incert en el que la innovació ha d’ocupar un espai principal, també per afrontar la propera legislatura.

Aquesta estratègia de futur no passa només per un possible canvi de nom del Col·legi sinó per valorar els següents aspectes:

  • Quin encaix hi ha d’haver entre l’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)? L’ACCA podria ser un “node”, un espai independent de debat medi ambiental, que aglutini no només a ambientòlegs i ambientòlogues; mentre que el COAMB cal que segueixi funcionant com a Col·legi, defensant ens interessos dels ambientòlegs i ambientòlogues.
  • Com pot assolir més visibilitat el COAMB? El COAMB podria tenir més visibilitat cercant aliances amb altres entitats i empreses i duent a terme projectes d’interès; així com cercar aquelles persones més influents i referents dins del nostre col·lectiu i erigir-los com a prescriptors i representants.
  • Quines accions ha de prioritzar el COAMB? El COAMB s’ha de focalitzar en aquells debats i discussions tècniques més roents, que incloguin la visió mediambiental i social. També fer posicionaments basats en aquestes visions tècniques.