31 maig, 2021

El passat divendres 28 de maig, la presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya, Lorena Vela, va intervenir al telenotícies de TV3 en una notícia sobre la nova Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Pots veure la notícia aquí.

Des del COAMB pensem que, tot i que demanàvem una vicepresidència, la Conselleria és un pas endavant. Esperem que sigui una Conselleria potent amb un pes important en l’acció de Govern. No obstant, el fet que la nova Conselleria no sigui exclusiva per a Acció Climàtica, ens fa còrrer el risc de que altres sectors tinguin més pes. Per això voldríem que les polítiques ambientals prevalguin per damunt de les polítiques sectorials, ja que l’emergència climàtica té impacte en la indústria, el comerç, la mobilitat, l’agricultura i la ramaderia, les infraestructures…

D’altra banda, també considerem necessari que a les direccions de totes les conselleries hi hagi bons i bones professionals de la sostenibilitat, per tal de fer efectives les polítiques ambientals.

Per últim, volem recordar que l’acció climàtica no és l’únic aspecte del medi ambient al qual s’ha de fer front, ja que malauradament tenim per davant altres reptes com la pèrdua de la biodiversitat, la contaminació de les aigües o la gestió dels residus.