19 juny, 2020

El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya ha arribat a un acord amb Autoocupació per facilitar la participació de totes les persones membre com a beneficiàries del programa SOS Mentoring. Per tal de facilitar-vos més informació, us convidem a la sessió informativa que tindrà lloc el proper dimecres 1 de juliol de 10.30 a 11.30h. Us podeu inscriure aquí.

SOS Mentoring és un programa de voluntariat en què professionals amb experiència ajuden persones autònomes i microempreses a prendre les decisions necessàries per a fer front a la crisi derivada del Covid-19, contenint el seu impacte i projectant la continuïtat de les seves activitats professionals i empresarials, tot mantenint l’ocupació.

SOS Mentoring és una iniciativa d’Autoocupació, una fundació privada sense afany de lucre amb més de 30 anys d’experiència ajudant les persones emprenedores a posar en marxa, a consolidar i a fer créixer els seus negocis a Catalunya, amb el suport de més de 400 mentors voluntaris.

Les persones mentores del programa són empresaris/es, professionals i directius/es, que ja han superat més d’una crisi i que assumeixen el compromís de compartir el seu temps i la seva experiència per ajudar a salvar les petites empreses i els seus llocs de treball, sense esperar res a canvi.

Les persones beneficiàries de SOS Mentoring són les persones emprenedores, treballadores autònomes i responsables de microempreses que s’enfronten a una situació d’emergència mai viscuda i que necessiten suport per salvaguardar la seva activitat.

SOS Mentoring és un procés d’acompanyament personalitzat orientat a diagnosticar bé la situació, a avaluar les alternatives d’actuació, a prendre les millors decisions i a implementar-les.

El mentoring es canalitza mitjançant reunions online, amb una freqüència setmanal o quinzenal i durant un període d’entre 1 i 3 mesos, sempre en funció de les necessitats de les persones beneficiàries i atenent a la disponibilitat de les persones voluntàries.

El caràcter voluntari de les persones mentores permet la gratuïtat del servei per a les persones beneficiàries i la seva escalabilitat: Autoocupació vol salvar 1.000 empreses i 5.000 llocs de treball durant els propers mesos, amb el suport de 500 persones mentores voluntàries.

Aquest repte només és possible construint una iniciativa d’impacte col·lectiu que alineï les administracions públiques, les associacions empresarials i professionals, les grans empreses i les entitats especialitzades, treballant juntes de manera coordinada per assolir el mateix objectiu.

Si vols saber més, t’esperem l’1 de juliol!