9 febrer, 2015

Al Blog del COAMB mantenim l’aposta per donar a conèixer la feina dels ambientòlegs, i en aquest cas descobrim el projecte Ramats al Bosc. Aquesta iniciativa ha reinventat la ramaderia per protegir els boscos i ofereix aquest servei ambiental a diferents ajuntaments.

Ramats al bosc (el que seria pròpiament la silvopastura) té com a objectiu introduir ramats d’ovelles i/o cabres autòctones (ovelles ripolleses, xisqueta… o cabra de Rasquera) en zones estratègiques i mantenir el combustible del sotabosc reduint la capacitat de propagació del foc. És a dir, oferir un servei ambiental.

Actualment, Ramats al Bosc treballa per l’Ajuntament de Sant Boi amb un ramat de 150 ovelles ripolleses, a més d’oferir activitats per donar a conèixer l’ofici de pastor i el projecte, tant a escoles com a grups i famílies (activitat ‘Anem a pasturar’).

Aquest projecte va ser el guanyador del primer premi en la categoria d’iniciativa empresarial als Premis Ciències Ambientals que l’ACCA i el COAMB vam organitzar al novembre. Podeu descobrir molt més sobre la iniciativa al post del blog.

Us recordem, també, que actualitzarem els continguts del blog del Col·legi un cop al mes, i que si voleu ens podeu fer arribar els vostres projectes o iniciatives perquè els compartim a la xarxa. Podeu fer-nos arribar les vostres propostes a comunicacio@coamb.cat.