El darrer dissabte, 25 de gener, l’ambientòloga i membre del COAMB, Gemma López, va participar al programa El Suplement de Catalunya Ràdio. L’objectiu de la nostra participació va ser donar resposta a preguntes com per què el temporal ha estat tan destructiu o quin impacte té l’activitat humana en les destrosses ambientals. A banda de la Gemma, també va assistir-hi el José Antonio Jiménez, professor d’Enginyeria i Gestió de Costes de la UPC.

Entre d’altres, la Gemma va parlar de la responsabilitat de les administracions, què s’està fent a nivell d’adaptació? Va explicar que episodis com la Gloria cada vegada seran més recurrents però que el més important és que ens plantegem si cal reconstruir el que ha quedat malmès tal com estava o plantejar-nos què necessitem d’ara endavant.

També, va parlar dels costos de “no fer res” o del punt de no retorn en l’àmbit del canvi climàtic. A més, de la necessitat de prendre decisions polítiques malgrat no agradin a la ciutadania o a un sector de la mateixa. “Està bé fer compromisos però cal passar a l’acció” va concloure la Gemma.

Pots sentir la intervenció completa de la Gemma a Catalunya Ràdio aquí: https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-suplement/el-temporal-gloria-un-punt-de-no-retorn/audio/1061578/