El passat dimarts, 28 de gener, el membre del COAMB i coordinador del grup de qualitat atmosfèrica del Col·legi, Jordi Garcés, va participar en una taula rodona sobre el canvi climàtic al programa Badalona Tres60 de Badalona Televisió.

Entre d’altres temes, el Jordi, tècnic de medi ambient amb 25 anys d’experiència, va parlar de les zones de baixes emissions, en concret la recent estrenada ZB com a mesura necessària però que només és un inici. En paraules del Jordi, “aquesta zona és un bon començament però cal seguir endavant i avaluar el seu èxit per planificar altres mesures”. A més, també va dir que, respecte d’altres països a Europa, anem uns 20 anys tard en l’aplicació de mesures d’aquest tipus.

D’altra banda, el Jordi també va fer menció a termes com la mitigació, l’adaptació o la resiliència, ja que no podem evitar el canvi climàtic, però cal minimitzar els seus efectes. Per últim, va afirmar que l’educació ambiental és una eina bàsica, i va concloure la seva participació fent esment a les greus afectacions que poden tenir els oceans en estar absorbint CO2.

Pots sentir la intervenció completa del Jordi a Badalona Televisió aquí (últims 20 minuts del programa): http://bdncom.alacarta.cat/badalona-tres60/capitol/28-de-gener-de-2020-tres60