Quina Catalunya volem? Òmnium Cultural i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya us proposen un cicle de debats en el que es pretenen establir les bases d’un país que integrin els valors, els principis i una gestió dels aspectes ambientals que marqui la diferència entre l’autosuficiència o la dependència d’altres territoris.

A les tres primeres sessions reflexionarem sobre les línies de treball clau en diferents vectors ambientals –energia, aigua i medi natural– i a la quarta i última sessió, a mode de conclusió, incidirem en els aspectes de finançament que són necessaris per fer-ho possible.

Els debats tindran lloc a la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, Barcelona) en horari de 18.30 a 20 hores. Ben aviat us podreu descarregar el programa complet però, si esteu interessats, ja podeu reservar la vostra plaça en aquest enllaç.

Les sessions de debat seguiran el següent calendari:

1.- Catalunya és Energia (23 de maig)

Quin model energètic ens permetrà avançar cap a l’autosuficiència?

Quins són els escenaris previstos de disponibilitat d’energia en el nostre àmbit territorial? Quina serà la demanda en les properes dècades tenint en compte l’evolució demogràfica i el model de consum? A casa nostra seria possible un abastiment autosuficient amb energies renovables? Quin model d’abastiment energètic és compatible amb una bona qualitat de l’aire i amb la conservació de la biodiversitat? Quin mix energètic necessitem?

Ponents: Pep Puig i Joan Esteve

Modera: Josep Escarrà

2.- Catalunya és Aigua (31 de maig)

Com en garantirem la disponibilitat, la qualitat i la gestió sostenible?

3.- Catalunya és Natura (20 de juny)

La natura és paisatge o és un element bàsic de la nostra qualitat de vida?

4.- Catalunya té prou recursos? (4 de juliol)

Quins plantejaments econòmics ens permetran aconseguir una Catalunya sostenible?