11 novembre, 2019

Del 16 al 24 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquesta iniciativa neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea amb l’objectiu d’organitzar, durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Enguany, des del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya ens sumem a la iniciativa explicant-vos quines mesures promovem des de l’entitat en l’àmbit de la prevenció de residus:

  • En les activitats que organitza el Col·legi, sempre utilitzem ampolla o gerra i gots de vidre i reutilitzables per a l’aigua.
  • A la seu del COAMB, comptem amb una font d’aigua amb garrafes de gran capacitat i tant les treballadores com el personal de Junta disposem dels nostres gots i tasses reutilitzables. Per a les persones que ens visiten ocasionalment, oferim gots compostables.
  • Limitem la impressió de documents al mínim imprescindible, i si ho fem, utilitzem paper reciclat. Per a la difusió de l’activitat de l’entitat, prioritzem els canals digitals.
  • El material que es lliura als cursos de l’Escola de Formació és mínim, i inclús reaprofitem les carpetes quan l’alumnat no les considera necessàries.
  • En el moment d’adquirir una cafetera, es va refusar la idea de comprar una de càpsules d’un sol ús. En el seu lloc, disposem d’una cafetera que mol els grans de cafè al moment.
  • A nivell personal, les treballadores utilitzem envasos reutilitzables per als nostres esmorzars i dinars. Prioritzem els recipients de vidre i, en el cas dels embolcalls, els fem servir de roba i cera d’abella. A més, a la seu també disposem de coberteria
  • Per suposat, també separem i reciclem els residus que no podem evitar generar.
  • Per últim, en els obsequis o marxandatge que elaborem, sempre procurem crear productes que perdurin i no esdevinguin residus, com en el cas del got sostenible per commemorar els 15 anys del COAMB. A més, també triem productes amb una contribució positiva, com les boletes de llavors o els planters d’arbre.

Trobes a faltar alguna altra iniciativa? Has vingut a alguna activitat del COAMB o a la nostra seu per fer alguna gestió i creus que podem millorar algun aspecte? Si us plau, envia’ns la teva proposta de millora a comunicacio@coamb.cat!