Un total de 61 governs de 22 estats i regions dels cinc continents s’han adherit al sistema per reportar les emissions de CO2 Compact of States and Regions, del que Catalunya forma part des de la seva creació. Ho han fet públic aquest dimecres les organitzacions The Climate Group i el Carbon Disclosure Project (CDP) en el marc de la Setmana del Clima de Nova York.

El Compact of States and Regions és una de les iniciatives col·lectives que va tenir més impacte durant la Cimera del Clima de París (COP21) i va permetre, per primera vegada, reflectir amb precisió el grau d’ambició de les regions i estats de tot el món en matèria de mitigació i adaptació al canvi climàtic. En menys d’un any, s’ha convertit en la principal plataforma per a aquestes administracions a l’hora de mesurar i gestionar les seves emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Ara ja recull les dades climàtiques de 61 governs que representen un 15% de l’economia mundial i més de 400 milions de persones –equivalent a la població dels Estats Units i Alemanya–. Està previst que The Climate Group i el CDP facin públic el resultat complet de l’informe a finals d’octubre, abans de la celebració de la Cimera del Clima (COP22), que aquest any se celebrarà a Marràqueix (Marroc) a principis de novembre.

Més informació