Catalunya ha rebut aquest diumenge el testimoni d’Euskadi en la presidència europea de l’Aliança d’Estats i Regions (States&Regions Alliance), organisme vinculat a The Climate Group, durant l’Assemblea general que ha celebrat a Marràqueix (Marroc), en el marc de la Cimera del Canvi Climàtic (COP22). D’aquesta manera, el nostre país esdevé un dels cinc copresidents de l’organització, seguint la divisió continental, juntament amb el Québec (Canadà), Jalisco (Mèxic), South Austràlia (Austràlia), i Kwazulu Natal (Sudàfrica). A la trobada hi han assistit les autoritats ambientals d’Escòcia, Califòrnia, Washington, Waden-Württemberg, Ontario, Rio de Janeiro, i Vermont, entre d’altres.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat davant l’auditori que “els Estats federals i les regions estem decidits a seguir el camí marcat amb l’Acord de París, malgrat els dubtes o canvis que puguin sorgir en alguns Governs nacionals. Aquest és un camí sense retorn”.

Rull ha posat de relleu “les expectatives amb les quals assumim la copresidència per a Europa, a través dels elements vertebradors en els quals treballem que són, sobretot, la Llei de canvi climàtic i la Llei del territori, fonamentals i estructurals; però també la tasca en la transició energètica i la feina en la relació entre la millora de la mobilitat, la qualitat de l’aire i el canvi climàtic al nostre país”.

Més informació