2 juny, 2015

La Generalitat va organitzar un acte paral·lel a la fira Carbon Expo “COP21: Perspectives, reptes i oportunitats” per debatre les accions a emprendre per arribar a un acord de reducció d’emissions a nivell mundial a finals d’any. Durant aquest acte, es va presentar l’agenda catalana cap a la COP de Paris.

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, va presidir al CaixaForum de Barcelona l’acte “COP21: Perspectives, reptes i oportunitats”, en el marc de la Carbon Expo. Llebot va destacar que “Catalunya i els actors no estatals tenen una dimensió internacional per fomentar l’acció climàtica a nivell local i global”. De fet, les polítiques de lluita contra el canvi climàtic, tant les de mitigació com les d’adaptació, s’han de desenvolupar a una escala multinivell perquè siguin realment efectives.

També es va fer pública l’agenda catalana vers la COP21, que inclou les accions on participarà la Generalitat, tant a casa nostra com a nivell internacional. A la ciutat de Barcelona en destaca la Carbon Expo, la reunió anual del Grup de Treball dels Governadors sobre Clima i Boscos (GCF) o una trobada la propera tardor sobre l’estat de les negociacions de la cimera. Ja a l’exterior, serà present a l’European Sustainable Development Week (ESDW) de Brussel·les, a la MEDCOP 21, “Fòrum de la societat civil mediterrània pel Clima”, de Marsella, a principis de juny, a la Cimera Mundial Clima i Territoris de Lió, al juliol, a la Setmana Climàtica i la Cimera de Caps d’Estat i Governs sobre l’Agenda de Desenvolupament post-2015 de Nova York, al setembre, a la Conferència anual de la xarxa EEAC i, finalment, a la COP21 de París.