23 febrer, 2015

Pymac és un projecte europeu que té per objectiu ajudar a les pimes, mitjançant l’assessorament energètic gratuït, a ser líders en eficiència energètica. Per promoure-ho s’ha llançat una competició a nivell europeu per estalviar energia.

A la competició, que començarà al març, poden participar empreses de fins a 250 treballadors d’Espanya, França, Irlanda, Dinamarca, Letònia, Itàlia, Àustria, Malta, Bulgària i Alemanya. Durant 15 mesos, les empreses que hi participin implementaran mesures d’estalvi energètic a les seves seus i motivaran els treballadors a fer un ús racional de l’energia.

L’estalvi energètic dels participants s’avaluarà a través d’un sistema de gestió energètica desenvolupat per al projecte, el Compte Interactiu d’Estalvi Energètic (Interactive Energy Savings Account, “iESA”). Les oficines participants introduiran les dades sobre el seu consum i tarifes (comptadors i factures) en aquest programari online. El iESA emmagatzemarà aquestes dades, les avaluarà, i les compararà, així com les dades referents a les emissions de CO2 de les empreses participants. Les activitats i mesures d’estalvi energètic també s’introduiran al iESA i es relacionaran amb el consum energètic de l’empresa per fer un seguiment de la millora aconseguida per la pime.

Les pimes que participin rebran assessorament energètic gratuït i recolzament en la comunicació tant interna com externa de les mesures. Així, es contribuirà a consolidar els criteris de sostenibilitat de les empreses. Si esteu interessats podeu posar-vos en contacte amb Oriol Giménez (comunicacio@ecoserveis.net).