18 juny, 2021

La reunió de Junta de Govern del mes de juny ha estat marcada per l’aprovació de les bases dels premis de Ciències Ambientals, els quals tindran un nou format: només hi haurà una única categoria “Iniciativa ambiental”, que comprèn qualsevol activitat, treball o projecte empresarial, deducació ambiental, dactivitat de recerca, de treball final destudis, de comunicació ambiental o qualsevol altre iniciativa a on es destaqui el paper de les ciències ambientals. En breu farem públiques les bases, us informarem!

A part d’aquesta aprovació, hem estat debatent sobre el paper del COAMB en els següents assumptes:
  • Organitzarem i participarem a la taula rodona sobre “Conflictes Agroambientals a Catalunya” durant la Setmana de l’Alimentació Sostenible, dins del marc de l’esdeveniment “Barcelona capital mundial de l’alimentació sostenible”. Aquesta taula rodona tindrà lloc durant el mes d’octubre.
  • Proposarem participar al Saló de l’Ocupació, que se celebrarà al mes de setembre, amb una “activitat satèl·lit” per presentar el COAMB, qui som i què fem.
  • Hem acordat noves accions per a la defensa de tècnics i tècniques de medi ambient dels ajuntaments, diputacions i consells comarcals, ateses les recurrents peticions relacionades amb el reconeixement professional.

Per últim, hem fet una petita presentació, que no aprovació, del que serà el nou redactat del codi ètic. El codi ètic actual té data del 2013, i després d’haver-ne fet una profunda revisió, es plantegen canvis per tal d’actualitzar-lo en aspectes relatius a l’assetjament sexual i laboral, a la igualtat de gènere, al llenguatge inclusiu, s’afegeix la figura de la precol·legiació, i s’adapta el contingut a la normativa de protecció de dades. Esperem poder sotmetre a aprovació el nou text a la propera Assemblea del COAMB.