14 desembre, 2018

La Comissió Europea va atorgar, el passat mes de juny, el premi Green Leaf a Cornellà de Llobregat. És un guardó destinat a ciutats d’entre 20.000 i 100.000 habitants que ha reconegut el compromís de Cornellà de Llobregat en transformar-se en una ciutat realment sostenible dins d’una àrea metropolitana d’alta densitat.

El jurat es va mostrar particularment impressionat per les mesures de pacificació del trànsit i per la promoció de modes de transport sostenibles. La ciutat també demostra una forta preocupació en la gestió de l’aigua, inclosa la seva conservació, la gestió d’inundacions i també les campanyes de conscienciació pública.

Cornellà es trobava entre les finalistes del guardó European Green Leaf (Fulla Verda Europea) 2019, juntament amb Gabrovo (Bulgària), Horst aan de Maas (Països Baixos), Joensuu (Finlàndia) i Mechelen (Bèlgica). El premi reconeix l’esforç de l’administració municipal i de les entitats per construir una ciutat més habitable i sostenible, en bona part dins el marc del projecte Cornellà Natura. Fa dos anys, Cornellà també va ser finalista d’aquest guardó, que en aquella ocasió va correspondre a Galway (Irlanda).

L’avaluació tècnica ha tingut en compte aspectes com els esforços en canvi climàtic i gestió energètica, mobilitat urbana sostenible, natura i biodiversitat, soroll i qualitat de l’aire, residus i economia circular, i la gestió de l’aigua. Tots ells amb el clar objectiu de millorar la ciutat i, sobretot, la qualitat de vida dels seus habitants.

Greening for change, 7 i 8 de febrer

En el marc del guardó, Cornellà està organitzant, juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i en col·laboració amb la Comissió Europea, el congrés ‘Greening for change‘. En aquest congrés s’explicaran les experiències de diferents ciutats tant Green Capital com Green Leaf.