4 març, 2015

“El camí cap a la dignitat fins a l’any 2030: acabar amb la pobresa i transformar vides protegint el planeta” és un document ambiciós, que posa de manifest la importància d’impulsar una agenda post 2015 transformadora i universal, en què el desenvolupament sostenible sigui l’element clau.

L’informe aposta per la visió de fer del 2015 l’any de l’acció global i, en aquest sentit, estableix que: “Durant aquest mateix any tenim la oportunitat inequívoca i la responsabilitat d’aprovar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) per reestructurar el sistema financer mundial en consonància amb les nostres necessitats, i respondre amb urgència i de manera definitiva al repte del canvi climàtic induït per l’home. Mai abans el món ha hagut d’enfrontar-se a una agenda tan complexa en un sol any. I aquesta oportunitat única no s’esdevindrà cap altra vegada en la nostra generació”.

També confirma els 17 ODS específics que s’havien proposat, amb 169 horitzons (targets) associats, que, tal i com establia “El Futur que volem” de Rio+20, han de ser “orientats a l’acció, de caràcter global i d’aplicació universal”, i han de tenir en compte diferents realitats, capacitats i nivells de desenvolupament nacionals.

El document fa una crida a la transformació significativa de l’economia amb un respecte fonamental als límits planetaris. S’hi reclamen patrons de creixement més inclusius, sostinguts i sostenibles, que generin ocupació digna i decent, protecció social, sistemes agrícoles sòlids, prosperitat rural i ciutats sostenibles. S’hi fa referència també a la necessitat d’identificar indicadors que vagin més enllà del PIB.

Descarrega’t l’informe complet