Prop de 200 persones es van reunir dijous dia 1 a la seu central del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) a Solsona per celebrar el 20è aniversari de l’entitat. La celebració va reunir a representants del sector i de les administracions que col·laboren i han col·laborat amb el Centre durant aquests anys. Entre els assistents, el COAMB no es va voler perdre la celebració. A més, entre els investigadors del CTFC també hi ha ambientòlegs.

“No hi ha cap país forestal sense una recerca potent i el CTFC, centre de referència internacional, ha contribuït a fer entendre que Catalunya és un país de boscos que cal gestionar”. Amb aquestes paraules la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va reconèixer el paper del CTFC, que va definir com a “estructura clau per al desenvolupament sostenible del país”.

20 anys: 900 projectes, 1.135 convenis,250 llibres i 800 cursos

Durant aquests 20 anys d’activitat, s’han dut a terme gairebé 900 projectes (locals, nacionals i internacionals). Ha participat en la publicació de 250 llibres, i ha publicat 550 articles científics sobre els treballs realitzats (l’any passat es van publicar uns 70 articles SCI).  A més, ha signat 1.135 convenis amb diferents entitats, organitzacions i institucions, públiques i privades de tot el món per dur a terme les seves activitats.
Pel que fa a la formació, ha organitzat més de 800 cursos amb una assistència de 14.600 alumnes. A més, unes 13.000 persones han assistit a les més de 330 jornades organitzades. En total, s’han impartit gairebé 55.000 hores de formació.