El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, va lliurar dimarts dia 6 el Premi Medi Ambient 2017, dins l’acte de commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient. Els guardons es van lliurar per a tres modalitats: actuacions de recerca, innovació i desenvolupament; iniciatives de protecció i millora del medi ambient; i trajectòries de persones o institucions dedicades a la conservació i millora del medi ambient (categoria en la qual el COAMB ha participat com a jurat).
Aquest any s’ha volgut distingir aquells projectes ambientals de ciència ciutadana més innovadors, que promouen la participació ciutadana en la recerca, impacten positivament en la societat i en el nostre entorn, i tenen una elevada repercussió científica.
El Dia Mundial del Medi Ambient
El Dia Mundial del Medi Ambient és l’esdeveniment anual més important per conèixer i reconèixer accions en favor del medi ambient. Va ser promogut per l’Organització de les Nacions Unides l’any 1972, ara fa 45 anys.  Aquest any el lema del Dia Mundial ha estat “Connectar les persones amb la natura”.