7 abril, 2015

Estats Units s’ha compromès davant l’ONU a reduir per a 2025 les seves emissions d’efecte hivernacle entre un 26 i un 28 per cent respecte als nivells de 2005, i va instar a altres països a avançar compromisos igual d'”ambiciosos” per arribar a un acord global sobre canvi climàtic al desembre.

Aquest és el primer cop en la història de les negociacions climàtiques que el govern d’Estats Units envia la seva contribució nacional per a la lluita contra l’escalfament global. Aquesta contribució suposa el doble de reducció que la prevista per a 2020, i es va fixar en el marc d’un acord amb el govern xinès.

Així, amb el lliurament de l’objectiu dels EEUU a la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), els països que emeten més de la meitat -el 58%- del total de la contaminació de carboni per part del sector energètic han lliurat o anunciat el que faran a partir de 2020 per combatre el canvi climàtic.

A part dels EEUU, Rússia també ha anunciat una reducció d’entre el 70 i el 75% per a 2030 (respecte dels nivells de 1990).